Min berättelse (in Swedish)

24 Feb 2017

Hallå alla. Jag har försökt skriva en post på Svenska bara för testa min skicklighet när jag talar (eller skriver på) Svenska. Så jag ska börja med berätta någon detaljer om mig själv. Svenska är min fjärde främmande språk så vänta sig många fel.

Så jag är en programmerare från Tyrkiet. Jag kan säga åt min hemstad är Istanbul eftersom min egentlig hemstad är en stad av 10k manniskor nära Istanbul (I den lille bit av Tyrkiet som ligger i Europa :) ). Nu bor jag i Istanbul men jag tycker inte åt jag skal vara där för länge. Jag förtsattar att studera här på Bogazici Universitet, studande CS/Informatik/Vad som helst (Jag är inte helt säker vad det kalles på Svenska). Det är egentlig min sjätte år på universitetet, eftersom jag hade en stroke det sista år (i december 2015), så hade jag ett hemskt år. Jag mycket förbättrad sedan, och nu kan jag använda min vänstra ärm och ben. I 2014, jag har bott i Sverige (i Stockholm) i 6 månader och började att lära mig Svenska där. Jag kan säga jag känner de flesta av grönsaksnamn :). Senare, i det sista år, när jag var i sjukhuset, hade jag mycket fritid; så jag studerade många språk. Självklart, Svenska är en av dem. Jag har avslutat Svenskträdet på Duolingo, har avslutat ett par kurser på Memrise, och har tittat på många Svenska vlogg på YouTube. Min Svenska är inte tillräcklgt bra så jag kan skriva allvarliga innlägg på det här bloggen, men det är tillräckligt bra så jag kan skriva det här innlaggen.

Det är alla, folk :)